Mitä agility rintamalle kuuluu…

No hyvää tietenkin!!! :)

Nyt syksyllä ollaan kisattu suhteellisen vähän, koska Tuittu tuli taloon. Ennen kuin Tuitulla oli rokotukset kunnossa ei juurikaan haluttu mennä isoihin tapahtumiin, jotta Emma ja Iita ei kantaisi kennelyskää tai jotain muuta yhtä ”kivaa” kotiin.

Hieman ennen Tuitun tuloa Mikko ja Iita juoksivat Kotkassa 8.8.2012 viimeisen LUVAnsa Anne Saviojan hyppäriltä ja siten saivat menolipun kolmosluokkaan. Kisat kolmosissa alkoivat 1.9.2012 Purina Areenalla ja tuloksena oli 2xHYL ja yliaikanolla kera 4.sijan. Seuraavat oli JAU:n kisat Hyvinkäällä 10.11.2012 ja sieltä tuloksena oli agilityradoilta 2x5rv ja yliaikaa.

Me Emman kanssa käytiin myös Kotkassa ja Purinalla mutta niistä ei ole juurikaan kerrottavaa jälkipolville. Huvittavinta oli ehkä se, että Purinalla myöhästyin ekaa kertaa viimesen radan rataantutustumisesta. No, se johtui siitä, että rataantutustuminen alkoi arvioidusta aikataulusta aikaisemmin ja kuuluttajan mielestä hänen tehtävänsä ei ollut kutsua kisailijoita paikalle tutustumaan. No sen voin sanoa, että en ollut ainut ja en juuri ehtinyt rataa saada kunnolla mieleeni. Tuloksetkin kertovat tämän puolesta… :) Emman kanssa oltiin tuloksella 37.01 (20rv +17,01s) sijalla 2./12 ja ainostaan kaksi kilpailijaa sai tuloksen. Että silleen… :) Me käytiin Emman kanssa Kouvolassa 7.10.2012 näyttämässä hieman girlpoweria. Ei startattu kuin yhden radan verran, kun siltä sattui tulemaan nollavoitto ja menolippu kolmosiin.

Nollavoitolla kolmosiin!

Minä ja Emma korkattiin kolmoset JAU:n kisoissa Hyvinkäällä 10.11.2012 ja hienostihan ne meni. Eka radalta 5rv +yliaikaa. Mä hermoilin ja jännitin, sehän tietenkin tarttui koiraan. Emma sitten varasti lähdössä ja pudotti ekan riman. No tällä sählingillä oltiin kuitenki 21./46. Toinen agirata meni loistavasti ja tuloksena oli yliaikanolla ja 6./48. Tuollakin radalla tuli muutamia virheitä, joten jos ihanneaika on kohtuullinen niin kyllä meidän mummukka niihinkin hyvänä päivänä pääsee.

Tuittu on myös aloittanut agilityn ”harrastamisen”. Me ollaan harjoiteltu jo putkea ja siinä voi olla jo jonkun verran mutkaakin. Pussi sujuu jo aika kivasti kunhan joku on nostamassa pussinsuuta hieman. Alastulokontakti harjoituksia ollaan tehty kuin myös hieman keppejä neljällä kepillä ja ei pidä unohtaa siivekkeiden välistä juoksentelua. Ja mikä tärkeintä, niin Tuitulta näyttää motivaatiota löytyvän. Palkkana paras on lelu.

Agikisat Purinalla 4.9.

Saara ja Emma

Vaikka lauantaina kisattiin Janakkalassa, oli mulla ja Emmalla vielä tänään kisat Helsingin Purina Areenalla. Iitaa näihin kisoihin ei ilmoitettu ollenkaan, kun mulla ja Emmalla on monet kakkosen kisat menneet vähän huonosti sen takia että joudumme kisapaikalla odottamaan tuntikaupalla. No nythän sitä odottelua ei ois tullut, mutta eipä tuota voinut tietää…

Ensimmäisellä radalla tuomarina oli joku kroatialainen mies, jonka ratä näytti alkuun todella vaikealta kuten myös ihanneaika. En ottanut paineita vaan päätin Emman kanssa mennä juuri niin kovaa kuin me päästään. Tuloksena oli nolla ratavirhettä ja vain 0,95s yliaikaa. Voihan rähmä!! No tällä tuloksella me oltiin kakkosia. Toisella radalla Emmalle niin kuin ohjaajallekin tuli väsy ja tulos on sen näköinen… 10rv ja yli 13s yliaikaa. :) Mutta niin hyvä mieli jäi tuosta ekasta radasta. Kyllä meillä on mahdollisuuksia päästä niihin ihanneaikoihin, kun hyvä päivä sattuu.

Agikisat Janakkalassa 3.9.

Lauantai aamuna taas startattiin kisoihin ja tällä kertaa suuntana Janakkala. Iita ja Mikko starttasivat ensimmäisena, sillä he olivat mini ykkösissä. Ensimmäinen startti meni täydellisesti… Tuloksena Luva + SERT ja sijoitus 2. Sitten olikin aikamoinen odottelu, sillä kakkosluokka oli vasta myöhään iltapäivällä.

Mikko ja Iita sijalla kaksi

Emman kisat meni ihan kivasti. A agilityradalta tuli 10rv ja todella paljon yliaikaa. Virheet tulivat hypyltä kieltona ja keppeiltä. Tästä huolimatta me oltiin kolmansia. B agilityradalta tuli yliaikanolla ja taas sijoitus kolmas. C hyppäriltä taas tuli yliaikanolla, mutta tällä kertaa oltiin neljänsiä.

Iita ja Mikko starttasivat ensimmäistä kertaa kakkosissa B radalta ja heti tuli 0rv mutta valitettavasti yliaikaa ja sama kohtalo oli C hyppärilläkin. Molemmat radat menivät kuitenkin niin hyvin että kaksikko oli molemmilla radoilla kakkosia.

 

Hyvinkään agikisat 20.8.

Lauantaina 20.8 oli meidän ”kotihallissa” kisat, joten sinne siis suuntasimme Mikon ja koirien kanssa. Iitakin pääsi pitkästä aikaa kisaamaan, kun juoksut oli nyt taas juostu. Tuomarina oli meille ennestään tuntematon Salme Mujunen. Salme olikin loppujen lopuksi oikein leppoisa. Ihanneaika hänellä on kuulema aika usein 60s ja niin oli tällänenkin kertaa agilityradoilla.

Minä ja Emma startattiin ensin. Rata meni muuten kivasti, mutta lopussa mun ohjaussuunnitelma petti. Se ei onneksi haitannut, vaan ehdimme maaliin ihanneajan puitteissa ja vieläpä virheettömästi. Sehän siis tarkoitti, että LUVA + SERT ja siirtolippu kakkosluokkaan. WOW!! Lopulta sijoituttiin viidenneksi, mutta sijalle ihan sama. Tästä johtuen meillä jatkui kisat vasta illalla.

Emma sai ensimmäisen agility sertifikaatin!

Mikko ja Iita starttasivat meidän jälkeen ja minulla putosi kivi sydämeltä, kun Iita suoritti alussa olleen renkaan puhtaasti. Hieman koira liukasteli uudella nurmella, kun oli ihan älyttömän kiire mutta hienosti meni muuten. Mikon ohjaus toimi myös loppuradalla ja siitä palkintona oli ensimmäinen LUVA ja kolmas sija. JEE!! Iita sai pedigreen herkkuja palkinnoksi kuin myös ruusukkeen. Sitten olikin aika Mikon lähteä uuteen rataantutustumiseen. B rata oli pienin muutoksin A rata toiseen suuntaan. Iita lähti vauhdikkaasti, matkalla jopa Mikkoa komentaen. Ohjauskuviot toimivat, Mikko ja Iita tulivat maaliin ihanneajassa ja ilman virheitä. Iitan kisakirja sai toisen LUVA merkinnän. Loppujen lopuksi he olivat taas palkinnoilla ja sijalla kolme. Lisää herkkuja kotia kannettavaksi. :) Kolmas rata oli sitten hyppäri ja vaikka olisi LUVA tullut niin sitä ei olisi laskettu luokanvaihtoon oikeuttavaksi tulokseksi. Harmiksi vain rata loppui ennen kuin ehti kunnolla alkaa. Mikko ohjasi Iitan hyppäämään renkaan välistä ja leikki loppui sitten siihen. Taisi muutenkin olla jo takki tyhjä, kun kisat olivat saaneet unelma alun tupla-nollan merkeissä.

Mikko ja Iita kolmansia!

Iita kaksi kertaa kolmas ja kaksi LUVAa.

Mulle ja Emmalle vaihtui sitten tuomari, sillä kakkosluokan radat tuomaroi Henri Luomala. Mulla oli ihan kamalasti perhosia vatsassa ennen rataantutustumista kuten myös juuri ennen meidän suoritusta. Rata ei ollut paha, se olisi täysin ollut suoritettavissa virheettömästi, mutta… Mä tein yhden löysän käännöksen, Emma merkkaa putken ja putkihullu koira menee sinne ja vielä toisenkin kerran. :) Onneksi yleisöllä oli hauskaa. Tämä tarkoitti meille HYLlyä mutta rata suoritettiin loppuun asti. Lopuksi oli vielä hyppäri ja tuomari oli keksinyt pahoja kurveja. Nämä kohdat me suoritettiin kunnialla mutta sitten ihan perus hypyltä tuli kielto eli 5rv ja jonkin verran yliaikaa. Mutta hyvä mieli jäi, vaikka pelotti ollaankohan me ollenkaan valmiita kakkosiin.

Videot löytyy agilitytuloksista.

Janakkalan agikisat 30.-31.7.

Ilmotin Emman pitkästä aikaa taas kisoihin ja Janakkalassa oli viikonlopun molemmille päiville tarjolla kaksi agilityrataa. Lauantaina tuomarina oli Ritva Herrala ja sunnuntaina Heidi Viitaniemi. Kummastakaan tuomarista ei ollut kokemusta etukäteen. Iita ei vielä päässyt kisaamaan kun treeneistä on pakko pitää 4vko juoksutauko, joten sama sitten piti kisaamisen kanssa vaikkei juoksua sinällään enää ollut.

Lauantain eka startti alkoi hyvin. Homma meni läskiksi kepeillä kun ohjasin Emman kakkosväliin ja neitiä ei kiinnostanut ripeästi korjata virhettä. Lopulta päästiin oikeaan väliin mutta keppirivi mentiin hitaasti nenä maassa. Loppu rata meni ihan kivasti. Toisella startilla päätin keskittyä keppeihin, jottei virhe toistuisi. Koko rata meni hyvin, tosin Emma väsähti loppuradasta ja saimme reilun 3s yliaikaa. Tarkkuus palkittiin ja me voitettiin!

Saara ja Emma voitti!

Sunnuntaina startattiin mini1:ssa ihan ensimmäisinä ja sekös aiheutti hieman perhosia vatsaan. Ei ehtinyt yhtään katsoa muiden suorituksia ja rataantutustumisestakin tuli lähtöön hieman kiirus. Eka rata meni kaikin puolin hyvin, mutta Emma merkkasi putken ennen keppien viimeistä väliä ja se olikin sitten siinä. Matelemalla takaisin kepeille niin yliaika on taattu! :) Toisella radalla yritin taas petrata mutta jostain syystä Emma ei osannut keppejä. Ei mennä oikeaan väliin, ei pujotella ollenkaan, ei mitään. Virhettä ei tullut mutta sellaisella suorituksella ei voi ehtiä ihanneaikaan. Mutta virheettömällä radalla ja pienoisella yliajalla me kulutettiin taas palkintopallia ja tällä kertaa oltiin kolmansia.

Saara ja Emma kolmansia!

Kaikin puolin onnistunut kisaviikonloppu vaikkei luokkanousuun oikeuttavia tuloksia saatukkaan. Emma tienasi taas rahanarvoisia palkintoja itselleen ja Iitalle. Videot radoista löytyy tuloksista.