Emma taas puukon alla…

Emma-raasu joutui taas puukon alle, mutta tällä kertaa ihan suunnitellusti. Torstaina 8. päivä oli Emmalle tilattu Apexiin sterilointiaika. Tyty lähti aamulla innoissaan mun mukaan, mutta ääni kellossa muuttui kun kurvattiin Apexin pihaan.

Emmalla ei ole ollut mitään ongelmia juoksujen kanssa ja siksi tätä sterilointia on tullut venytettyä ja venytettyä. Emman molemmat polvet on leikattu, joten se oli jo ensimmäisen polven jälkeen selvää, ettei Emmaa tulla toistamiseen jalostukseen käyttämään. Mutta silti se ajan varaaminen oli niin vaikeaa… Mielessä kummitteli, että mitä seuraamuksia tällä voi olla, kun normi juoksut ovat kuitenkin olleet niin helpot. Suurimpana pelkona oli virtsankarkailu ja turkin meneminen huonoon kuntoon. No Emma sai viimeisen CACIB:n kesällä, joten sen jälkeen oli helppo tehdä päätös ja tarvittaessa koiran ei tarvitse enää näyttelykehissä patsastella.

Emmahan päätettiin leikata tähystämällä. Syynä tähän oli koiraan tuleva pienempi reikä ja nopeampi toipumisaika. Samalla tietenkin tarkistetaan että kohtu näyttää ulkoisesti olevan kunnossa ja jos ei niin sekin sitten poistetaan. Emmalla kohtu oli kunnossa, joten se jätettiin paikalleen, kun munasarjat vietiin. Neidillä on tällä hetkellä 6 tikkiä mahassa ja kaikki meni leikkauksessa hyvin. Nyt vaan jäämme odottelemaan tuleeko ongelmia vaiko ei…

Emma-potilas

Agikisat Purinalla 4.9.

Saara ja Emma

Vaikka lauantaina kisattiin Janakkalassa, oli mulla ja Emmalla vielä tänään kisat Helsingin Purina Areenalla. Iitaa näihin kisoihin ei ilmoitettu ollenkaan, kun mulla ja Emmalla on monet kakkosen kisat menneet vähän huonosti sen takia että joudumme kisapaikalla odottamaan tuntikaupalla. No nythän sitä odottelua ei ois tullut, mutta eipä tuota voinut tietää…

Ensimmäisellä radalla tuomarina oli joku kroatialainen mies, jonka ratä näytti alkuun todella vaikealta kuten myös ihanneaika. En ottanut paineita vaan päätin Emman kanssa mennä juuri niin kovaa kuin me päästään. Tuloksena oli nolla ratavirhettä ja vain 0,95s yliaikaa. Voihan rähmä!! No tällä tuloksella me oltiin kakkosia. Toisella radalla Emmalle niin kuin ohjaajallekin tuli väsy ja tulos on sen näköinen… 10rv ja yli 13s yliaikaa. :) Mutta niin hyvä mieli jäi tuosta ekasta radasta. Kyllä meillä on mahdollisuuksia päästä niihin ihanneaikoihin, kun hyvä päivä sattuu.

Agikisat Janakkalassa 3.9.

Lauantai aamuna taas startattiin kisoihin ja tällä kertaa suuntana Janakkala. Iita ja Mikko starttasivat ensimmäisena, sillä he olivat mini ykkösissä. Ensimmäinen startti meni täydellisesti… Tuloksena Luva + SERT ja sijoitus 2. Sitten olikin aikamoinen odottelu, sillä kakkosluokka oli vasta myöhään iltapäivällä.

Mikko ja Iita sijalla kaksi

Emman kisat meni ihan kivasti. A agilityradalta tuli 10rv ja todella paljon yliaikaa. Virheet tulivat hypyltä kieltona ja keppeiltä. Tästä huolimatta me oltiin kolmansia. B agilityradalta tuli yliaikanolla ja taas sijoitus kolmas. C hyppäriltä taas tuli yliaikanolla, mutta tällä kertaa oltiin neljänsiä.

Iita ja Mikko starttasivat ensimmäistä kertaa kakkosissa B radalta ja heti tuli 0rv mutta valitettavasti yliaikaa ja sama kohtalo oli C hyppärilläkin. Molemmat radat menivät kuitenkin niin hyvin että kaksikko oli molemmilla radoilla kakkosia.