Tuittu 5kk

Tuittu täytti muutama päivä sitten 5kk. Uskomatonta, mutta totta! Kasvanut on kovasti, 8kg on painossa mennyt rikkia ja hampaita lähtenyt ihan urakalla. Neitokainen näyttää nyt tältä:

Tuittu 5kk

Tuittu on oppinut todella hyvin sisäsiisteys asiat. En edes muista milloin vahinko olisi sisälle tullut. Tuittu menee takaovelle piippaamaan tai istumaan jos on pisuhätä. Olemme oppineet tulkitsemaan, että pelkkä istuminen tarkoittaa sitä, että ulos ei ole tulipalokiire mutta mitä kovempi piippaus kuuluu niin sitä joutusammin pitää Tuitun ulos päästä. Kakkahätä tehdään takapihalle aivan äärimmäisessä hädässä, mutta yleensä tässä tapauksessa Tuittu menee taas etuovelle ja kakkoshätä tehdään mieluummin tienposkeen.  Tuittu on ilmeisesti sitä mieltä ettei takapihaa ”saastuteta”.

”Temppuja” olemme myös opetelleet. Työskentelyn alla on seiso, istu, maahan ja odota. Maahanmeno on kaikista vaikein, mutta hiljaa hyvää tulee. Remmissä Tuittu osaa kulkea todella hienosti, jos on yksin. Kahden tai kolmen koiran kanssa Tuittu keskittyy liikaa toisten remmien nykimiseen ja Emman tai Iitan päälle hyökkimiseen.

Tuittu on myös sopeutunut meidän koiralaumaan todella hyvin. Emmalla kesti tovi jos toinenkin hyväksyä upulin meille muutto, kun taas Iita oli lähes heti sinut asian kanssa. Mitään tappeluita meillä ei ole ollut, mutta Emma tykkäsi seurailla tilannetta vähän kauempaa. Iitan tehtävä on ilmeisesti jaksaa painia ja juosta iltavilleissä mukana, kun taas Emma on enemmän iskussa ulkoleikeissä. Emmaa ja Iitaa on yritetty huomioida entiseen malliin. Tähän haastetta tuo tietenkin se, että esim. kotiin tullessa ei niitä voi kovin pitkäksi aikaa jäädä rapsuttelemaan, jotta Tuittu pääsisi nopeasti pihalle tekemään tarpeensa. Ne pääsevät edelleen kaksistaan lenkille ja Emman ja Iitan harrastuksista ei ole luovuttu.

Mitä agility rintamalle kuuluu…

No hyvää tietenkin!!! :)

Nyt syksyllä ollaan kisattu suhteellisen vähän, koska Tuittu tuli taloon. Ennen kuin Tuitulla oli rokotukset kunnossa ei juurikaan haluttu mennä isoihin tapahtumiin, jotta Emma ja Iita ei kantaisi kennelyskää tai jotain muuta yhtä ”kivaa” kotiin.

Hieman ennen Tuitun tuloa Mikko ja Iita juoksivat Kotkassa 8.8.2012 viimeisen LUVAnsa Anne Saviojan hyppäriltä ja siten saivat menolipun kolmosluokkaan. Kisat kolmosissa alkoivat 1.9.2012 Purina Areenalla ja tuloksena oli 2xHYL ja yliaikanolla kera 4.sijan. Seuraavat oli JAU:n kisat Hyvinkäällä 10.11.2012 ja sieltä tuloksena oli agilityradoilta 2x5rv ja yliaikaa.

Me Emman kanssa käytiin myös Kotkassa ja Purinalla mutta niistä ei ole juurikaan kerrottavaa jälkipolville. Huvittavinta oli ehkä se, että Purinalla myöhästyin ekaa kertaa viimesen radan rataantutustumisesta. No, se johtui siitä, että rataantutustuminen alkoi arvioidusta aikataulusta aikaisemmin ja kuuluttajan mielestä hänen tehtävänsä ei ollut kutsua kisailijoita paikalle tutustumaan. No sen voin sanoa, että en ollut ainut ja en juuri ehtinyt rataa saada kunnolla mieleeni. Tuloksetkin kertovat tämän puolesta… :) Emman kanssa oltiin tuloksella 37.01 (20rv +17,01s) sijalla 2./12 ja ainostaan kaksi kilpailijaa sai tuloksen. Että silleen… :) Me käytiin Emman kanssa Kouvolassa 7.10.2012 näyttämässä hieman girlpoweria. Ei startattu kuin yhden radan verran, kun siltä sattui tulemaan nollavoitto ja menolippu kolmosiin.

Nollavoitolla kolmosiin!

Minä ja Emma korkattiin kolmoset JAU:n kisoissa Hyvinkäällä 10.11.2012 ja hienostihan ne meni. Eka radalta 5rv +yliaikaa. Mä hermoilin ja jännitin, sehän tietenkin tarttui koiraan. Emma sitten varasti lähdössä ja pudotti ekan riman. No tällä sählingillä oltiin kuitenki 21./46. Toinen agirata meni loistavasti ja tuloksena oli yliaikanolla ja 6./48. Tuollakin radalla tuli muutamia virheitä, joten jos ihanneaika on kohtuullinen niin kyllä meidän mummukka niihinkin hyvänä päivänä pääsee.

Tuittu on myös aloittanut agilityn ”harrastamisen”. Me ollaan harjoiteltu jo putkea ja siinä voi olla jo jonkun verran mutkaakin. Pussi sujuu jo aika kivasti kunhan joku on nostamassa pussinsuuta hieman. Alastulokontakti harjoituksia ollaan tehty kuin myös hieman keppejä neljällä kepillä ja ei pidä unohtaa siivekkeiden välistä juoksentelua. Ja mikä tärkeintä, niin Tuitulta näyttää motivaatiota löytyvän. Palkkana paras on lelu.

Nykeröintiä ja ompelua

Töissä tulee päivät istuttua tietokoneella niin iltaisin on kiva tehdä jotain muuta. Tässä syksyn aikana tuli innostuttua pantojen, lelujen ja hihnojen tekemisestä. Tässäpä muutamia kuvia tekeleistä.

Panta vaihtoehtoja

Hihnoja epiksiin palkinnoiksi

Me ollaan menossa tänä vuonna ekaa kertaa elämässämme messariin ja kehänauhojen sisään. Emma saa sen kunnian, kun täytti syksyllä kahdeksan vuotta ja siten pääsee veteraaniluokkaan. Sitä vartenhan täytyi kokeilla tehdä itse näitä ”hienoja” bling bling näyttelyhihnoja. Ihan kiva siitä tuli:

Emman bling bling näyttelyhihna