Emma taas puukon alla…

Emma-raasu joutui taas puukon alle, mutta tällä kertaa ihan suunnitellusti. Torstaina 8. päivä oli Emmalle tilattu Apexiin sterilointiaika. Tyty lähti aamulla innoissaan mun mukaan, mutta ääni kellossa muuttui kun kurvattiin Apexin pihaan.

Emmalla ei ole ollut mitään ongelmia juoksujen kanssa ja siksi tätä sterilointia on tullut venytettyä ja venytettyä. Emman molemmat polvet on leikattu, joten se oli jo ensimmäisen polven jälkeen selvää, ettei Emmaa tulla toistamiseen jalostukseen käyttämään. Mutta silti se ajan varaaminen oli niin vaikeaa… Mielessä kummitteli, että mitä seuraamuksia tällä voi olla, kun normi juoksut ovat kuitenkin olleet niin helpot. Suurimpana pelkona oli virtsankarkailu ja turkin meneminen huonoon kuntoon. No Emma sai viimeisen CACIB:n kesällä, joten sen jälkeen oli helppo tehdä päätös ja tarvittaessa koiran ei tarvitse enää näyttelykehissä patsastella.

Emmahan päätettiin leikata tähystämällä. Syynä tähän oli koiraan tuleva pienempi reikä ja nopeampi toipumisaika. Samalla tietenkin tarkistetaan että kohtu näyttää ulkoisesti olevan kunnossa ja jos ei niin sekin sitten poistetaan. Emmalla kohtu oli kunnossa, joten se jätettiin paikalleen, kun munasarjat vietiin. Neidillä on tällä hetkellä 6 tikkiä mahassa ja kaikki meni leikkauksessa hyvin. Nyt vaan jäämme odottelemaan tuleeko ongelmia vaiko ei…

Emma-potilas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*


*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>