Tuittu tuli taloon

Niinhän siinä sitten kävi, että meille muutti uusi koiranpentu. Pentu tuli hieman nopeammin mitä aluksi olimme suunnitelleet, mutta ei tämä mikään hetken mielijohde kuitenkaan ollut. Pennusta ollaan puhuttu, olin katsellut rotuvaihtoehtoja kuin myös pentueiden sukutauluja ja ns. sattuman kaupalla sitten Tuittu tuli meidän elämään elokuun puolessa välissä. Lopullinen päätös tehtiin kasvattajalla, kun ensi kerran Tuitun livenä näimme. Varsin hellyyttävä pakkaus. Tuittu tuli Pattijoelta Jossulta Big-Wood’s kennelistä ja on viralliselta nimeltään Big-Wood’s My Ihq Indica.

Moi, mä oon Tuittu

Tuittu on nyt 12vko vanha welsh corgi cardigan pentu eli me vaihdoimme rotua. Emme kuitenkaan osanneet ajatella vielä muuta kuin corgia, sillä haaveiden rodut vaativat hieman enemmän pihatilaa kuin mitä tämän asunnon takapiha meille suo. Muitakin pienempiä rotuja oli listalla, mutta otamme kuitenkin koiran 24/7 kotikoiraksi emmekä ensisijaisesti mitään show- tai agility-tähteä, joten corgi tuntui varsin luontevalta valinnalta. En kiellä etteikö Tuitulle olisi harrastuksia tarjolla, mutta katsellaan rauhassa mitä likasta kasvaa. Ollaan me jo pöytätreeniä otettu kuin myös agilityhallilla putkea ja hieman keppejä.

Tuittu on jo varhaisesta iästään huolimatta joutunut kokemaan paljon. Heti hakupäivänä edessä oli n. 200km automatka ja Kajaanissa vielä kahden uuden ihmisen ja koiran kohtaaminen. Emma ja Iita ottivat Tuitun kylmänviileästi vastaan, rakkautta se ei ollut ensisilmäyksellä, mutta ei myöskään vihaa. Tuittu tutki varmasti ja vakuuttavasti minun porukoiden piha-alueen, talon ja myöhemmin vielä mökin ja mökkirannan. Monesta uudesta asiasta ei oltu milläsäkään. Heti seuraavana päivänä oli taas matkustusta edessä. Kotiin Keravalle piti ajaa reilu 500km ja matka meni erittäin hyvin. Pysähdyimme Tuitun takia vain yhden ylimääräisen pysähdyksen, muuten ipana matkusti reippaasti eikä matkapahoinvointiakaan ollut. Täällä Keravan oikeassa kodissa Tuittu oli heti kuin kotonaan.

Emma ja Iita tutustuu uuteen asukkiin.

Viime viikkoina on nähty ja tutustuttu erikokoisiin ja näköisiin koiriin. Pyörät ja lastenrattaat ovat myös tulleet tutuiksi. Emma on vienyt Tuitun myös shoppailemaan ”omiin” kauppoihinsa ja lähialueen ulkoilumaastoja on Tuitulle esitelty pikkuhiljaa. Perusruoka myös maistuu mutta makujen maailmaan on tuotu myös hirvenliha ja -luut, kalamössö ja hömpät, kuten koiranmakkara ja maksalaatikko.

Tuittu ensimmäisen hirvenluun kimpussa.

Viime viikkoina Iita ja Tuittu ovat alkaneet löytämään yhteisen sävelen. Leikki ja juoksuralli sujuu. Emma vielä vähän katselee, mutta yöunet maistuu jo vierekkäisissä punkissa, luita voi syödä vierivieressä ja leluillakin voi yhdessä leikkiä. Tuittu ei vaan aina muista että Emma ei ole ihan nuori ja rouva ei jaksa riekkumista 24/7. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*


*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>