Tuittu 5kk

Tuittu täytti muutama päivä sitten 5kk. Uskomatonta, mutta totta! Kasvanut on kovasti, 8kg on painossa mennyt rikkia ja hampaita lähtenyt ihan urakalla. Neitokainen näyttää nyt tältä:

Tuittu 5kk

Tuittu on oppinut todella hyvin sisäsiisteys asiat. En edes muista milloin vahinko olisi sisälle tullut. Tuittu menee takaovelle piippaamaan tai istumaan jos on pisuhätä. Olemme oppineet tulkitsemaan, että pelkkä istuminen tarkoittaa sitä, että ulos ei ole tulipalokiire mutta mitä kovempi piippaus kuuluu niin sitä joutusammin pitää Tuitun ulos päästä. Kakkahätä tehdään takapihalle aivan äärimmäisessä hädässä, mutta yleensä tässä tapauksessa Tuittu menee taas etuovelle ja kakkoshätä tehdään mieluummin tienposkeen.  Tuittu on ilmeisesti sitä mieltä ettei takapihaa ”saastuteta”.

”Temppuja” olemme myös opetelleet. Työskentelyn alla on seiso, istu, maahan ja odota. Maahanmeno on kaikista vaikein, mutta hiljaa hyvää tulee. Remmissä Tuittu osaa kulkea todella hienosti, jos on yksin. Kahden tai kolmen koiran kanssa Tuittu keskittyy liikaa toisten remmien nykimiseen ja Emman tai Iitan päälle hyökkimiseen.

Tuittu on myös sopeutunut meidän koiralaumaan todella hyvin. Emmalla kesti tovi jos toinenkin hyväksyä upulin meille muutto, kun taas Iita oli lähes heti sinut asian kanssa. Mitään tappeluita meillä ei ole ollut, mutta Emma tykkäsi seurailla tilannetta vähän kauempaa. Iitan tehtävä on ilmeisesti jaksaa painia ja juosta iltavilleissä mukana, kun taas Emma on enemmän iskussa ulkoleikeissä. Emmaa ja Iitaa on yritetty huomioida entiseen malliin. Tähän haastetta tuo tietenkin se, että esim. kotiin tullessa ei niitä voi kovin pitkäksi aikaa jäädä rapsuttelemaan, jotta Tuittu pääsisi nopeasti pihalle tekemään tarpeensa. Ne pääsevät edelleen kaksistaan lenkille ja Emman ja Iitan harrastuksista ei ole luovuttu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*


*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>